[vc_row][vc_column][vc_column_text]FREDERIKSSUND KOMMUNE: Villum Fonden har besluttet at støtte MakerVærket i Frederikssund Kommune med 6,7 millioner kroner.
Pengene bruges på teknologi, materialer, indretning, udvikling af undervisningsmaterialer og en digital platform samt ansættelse af en makerspacekoordinator med forstand på makertilgangen og teknologi.
MakerVærket skal være med til at løfte folkeskolen i Frederikssund Kommune og styrke samarbejdet mellem skole, ungdomsuddannelser og erhvervslivet.
Byrådet afsatte to millioner kroner i budget 2020 til at etablere et makerspace, og med Villum Fondens støtte på 6.775.000 kroner kan etableringen af MakerVærket for alvor sættes i gang.
– Det er en virkelig god nyhed, at Villum Fonden har besluttet at støtte MakerVærket. MakerVærket kommer til at give alle kommunens elever en spændende læringsmulighed, hvor de kan være kreative og løsningsorienterede og samtidig komme tættere på erhvervslivet. Med de her penge kan vi skabe et MakerVærk fyldt med teknologi og undervisningsmateriale, som kan være med til at løfte eleverne fagligt og samtidig skabe bro til ungdomsuddannelserne og erhvervslivet, fortæller borgmester John Schmidt Andersen.
Nye måder
Ambitionen med MakerVærket er at fixe fremtidens skole og arbejdsliv ved at hjælpe nye generationer og erhverv til sammen at løse udfordringer på nye måder.
Teknologiforståelse er afgørende i fremtidens skole, men teknologier skal forstås i en sammenhæng. Det sikres ved, at eleverne arbejder med højaktuelle og virkelige problemstillinger fra især erhvervslivet i MakerVærket.
Udover teknologiforståelse er forventningen, at de metodiske tilgange i MakerVærket vil løfte elevernes kapacitet indenfor innovation, kreativitet, designtænkning og projektbaseret læring.
Satelitter og mobile MakerVærk
MakerVærket får en central placering på Campus Frederikssund. Derudover laves der satellitter på skolerne og flere mobile MakerVærk.
Det skal være med til at sikre, at alle elever i kommunen har lige og direkte adgang til et MakerVærk, når det er en del af undervisningen uanset hvor man befinder sig.
Det centrale MakerVærk på Campus Frederikssund kommer til at betjene ungdomsuddannelserne og fungere som lokalt kompetenceudviklingscenter, hvor lærere kontinuerligt kan få sparring. Det indrettes med de større maskiner som 3D printere, lasercuttere, metalprintere med mere.
Satellitter placeres på Ådalens Skole, Trekløverskolen, Jægerspris Skole, Fjordlandsskolen, Slangerup Skole og FGU i Skibby.
Satellitterne er en mindre udgave af MakerVærket, men stadig med tilgang til materialer, metodik og digitale undervisningssæt.
Det giver en lokal adgang for alle skolerne, så de kan bruge MakerVærket i den daglige undervisning.
De mobile enheder bliver den mindste version af MakerVærket og har mere fokus på de metodiske tilgange end på hightech redskaber. De mobile enheder kan komme ud til eksempelvis kulturinstitutioner, virksomheder, institutioner eller begivenheder. På den måde kan man tage MakerVærket med ud til problemejeren.
Fakta
MakerVærket er et samarbejde mellem folkeskolerne, U/Nord, Frederikssund Gymnasium, FGU, Campus U10, Ungdomsskolen, Frederikssund Erhverv og Frederikssund Kommune.[/vc_column_text][vc_single_image image=”44158″ img_size=”800×400 pixel” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row]