Vi elsker stadig sovs og kartofler

Vi elsker stadig sovs og kartofler

Sjællændernes madvaner har ikke ændret sig.

Vi har netop forladt 10’erne, da vi hoppede ud af år 2019 og ind i år 2020. Men selvom det seneste årti har medført masser af fokus på nye madtrends som nordisk mad, vegetariske retter og et stort proteinfokus, så har sjællændernes madvaner ikke ændret sig markant. Faktisk spiser vi langt hen ad vejen det samme til aftensmad som for fem år siden.

Tal fra befolkningsundersøgelser udarbejdet i 2015 og 2019 for Arla viser, at beboerne i Region Sjælland har haft mere eller mindre de samme livretter de seneste mange år. 

I 2015 var stegt kylling og frikadeller sjællændernes to hverdagsfavoritter, og det er de også i 2019. Noget tyder på, at de mange nye madtrends ikke får os til at ændre på de velkendte retter, når aftensmaden skal på bordet i hverdagene.

– I en travl hverdag kan det være svært at finde tid og inspiration til at prøve nye, eksperimenterende retter. Og så tyr de fleste af os til den velkendte lasagne eller stegte kylling, fortæller  Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 26 år.

At danskerne er vanemennesker, når det kommer til mad, bakkes op af opskriftsvisningerne på arla.dk. 

Top fem over beboerne i Regions Sjællands favorithverdagsretter i 2015:

1. Stegt kylling 58 procent.

2. Frikadeller 50 procent.

3. Hakkebøffer med brun sauce og
kartofler 47 procent.

4. Boller i karry 44 procent.

5. Pasta med kødsovs 42 procent.

Top fem over beboerne i Regions Sjællands hverdagsfavoritter i 2019:

1. Frikadeller 52 procent.

2. Stegt kylling 51 procent.

3. Pasta med kødsovs 50 procent.

4. Gryderet 48 procent.

5. Rugbrød med pålæg 47 procent.

Andre artikler fra denne uge