Tag på pilgrimsfærd i Fjordlandet

Tag på pilgrimsfærd i Fjordlandet
Foto: Camilla Hultén

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Skibby Aktive for Fjordlandet sætter gang i at udvikle et system af vandrerruter i Hornsherred, der kan ende med at blive til en camino for vandrere og andre, der dyrker aktiv ferie og fritid med indhold og oplevelser. 

FJORDLANDET: Landskaberne i Hornsherred har så alt sige hele Danmark repræsenteret: Strande, skove, marker, enge, bakker, oldtidsminder, kirker, slotte og herregårde. Det hele inden for så kort afstand, at man uden problemer kan tage alle oplevelserne på gåben, hvis man er en vandrertype. Eller bare gerne vil være i naturen.

– Vi forestiller os et system af vandrerruter, der dækker hele halvøen mellem fjordene fra nord til syd, om det nu bliver en rundtur eller en kombination af flere kortere og længere ruter, fortæller Morten Kremmer, formand for Skibby Aktive for Fjordlandet. 

– Foreløbig er det mest tanker på papir. Men så snart, det bliver muligt at samles, indkalder vi til et møde for de mange parter, der har vist interesse for at udvikle en Camino i Hornsherred. 

En pilgrimsrute
Oprindeligt henviser ordet camino til de pilgrimsruter, kristne vandrede ad i middelalderen for at komme til Sankt Jacobs Katedralen i Santiago de Compostela i Nordspanien. 

I dag er disse ruter meget populære for folk, der er til aktive ferier med bevægelse og frisk luft. Derfor bliver ordet camino brugt mange steder – uden at det handler om religion eller pilgrimsfærd.

– Det drejer sig ikke om at anlægge egentlige stier, fortæller Morten Kremmer videre: 

– Fjordstien er en allerede etableret, så strækninger fra den kan inddrages, hvor det giver mening. Der er mange andre ruter, som det giver mening at bruge. 

– Der er trampestien på Skuldelev Ås og Pontoppidanruten, og i nationalpark-
regi bliver der skabt en pilgrimsrute, en munkesti og en Gudernes Sti, der slutter ved Egholm Slot.

Oplevelser på ruten
På ruterne skal der indtænkes muligheder for overnatning og proviantering.

Og ruterne skal inddeles, så de passer til en dagsmarch og bringer vandrerne forbi oplevelser af herredets flora, fauna og seværdigheder, der vil være interessante for såvel lokale som udefrakommende turister.

– Den direkte inspiration til en camino i Hornsherred kommer fra Møn, hvor den kendte håndboldspiller Marianne Flormann har været med til at skabe Camønoen, fortæller Morten Kremmer.

– Hvor ville det være skønt, hvis vi også kan finde et navn til vores vandreruter med et lige så godt ordspil.[/vc_column_text][vc_single_image image=”44633″ img_size=”800×600 pixel” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row]

Andre artikler fra denne uge