Frokost NU runder otte år med fortsat stigende omsætning.
Af journalist Tomas Skov
LYNGERUP: Da Tina Arpe havde siddet på Hornsherred Lokalavis i 19 år og solgt annoncer, tænkte hun, at tiden måtte være moden til nye udfordringer. Men trods alt ikke for store.
– Det skulle jo være nemt. Så jeg tænkte: Lad os lave noget smørrebrød, siger Tina Arpe.
Og det har hun så gjort de sidste otte år i Frokost NU på Lyngerupvej 69, hvor hun nu beskæftiger otte deltidsmedarbejdere.
– Vi har travlt, og det er faktisk gået fremad fra dag 1. Omsætningen er steget hele tiden, og det gør den stadig, fortæller Tina Arpe.
En del af forklaringen er, at kvinderne lægger sig i selen for at gøre sig umage.
– Folk skal ud at køre for at hente hos os, så det skal være bedre end det, de kan hente lige rundt om hjørnet, fastslår hun.
Mad man kan forstå
Opskriften er gammeldags smørrebrød uden for mange dikkedarer, og de store sællerter er ikke overraskende klassikere som æg og rejer, fiskefilet, flæskesteg, roastbeef, skinkesalat og så den altid populære hønsesalat.
– Vi joker med, at vi snart skal røre den i et børnebadekar, for vi laver så mange kilo ad gangen, konstaterer Tina Arpe.
For tiden laver kvinderne i Frokost NU også hakkebøffer med bearnaise som håndmadder, og de ryger også over disken som varmt brød.
– Vi har haft tilbud hele ugen, så der har været fart på. Jeg har lige været nede og købe lidt vin til medarbejderne, for de har haft en hård uge, siger indehaveren.