6 ud af 10 sommerhuse sælges fra april til september – 6 sommerhusfif til køberne.
HORNSHERRED: Påsken markerer ofte starten på højsæson for salg af sommerhus, så lige nu er et oplagt tidspunkt at sætte til salg.
Foråret og sommeren er den periode, hvor flest danskere går på boligjagt i sommerlandet. Salget topper i 2. kvartal med 3. kvartal lige efter, viser statistik fra Boligsiden.
Samlet set bliver næsten seks ud af 10 sommerhuse solgt fra april til og med september. Det kan også mærkes hos home i Holbæk og Kirke Hyllinge.
– Vi mærker tydeligt, at køberne allerede er aktive nu – påsken falder sent i år – og det fortsætter gennem hele sommeren. Derfor er det et super godt tidspunkt at sætte sommerhuset til salg nu, siger ejendomsmægler Michael H. Jørgensen.
Selvom udbuddet af sommerhuse til salg er steget lidt det seneste år, er det stadig langt under niveauet fra før corona – og køberne er allerede aktive.
– Køberne er klar, og dit sommerhus får større opmærksomhed, når der er færre til salg, siger han.
Drøm om et fristed
Stemningen på sommerhusmarkedet er god, og udsigterne ser lyse ud med forventninger om stigende priser på boligmarkedet i år og de kommende år.
En stærk økonomi i Danmark, mere i løn til mange danskere, mindre inflation og mange i job giver os gode muligheder for at rejse eller realisere drømmen om egen fritidsbolig.
– De fleste af vores købere kommer fra Storkøbenhavn. Mange vil gerne ud i verden og opleve noget, men mange drømmer også om et fristed tæt på, som de nemt kan bruge i weekenderne – for eksempel ved spontant at tage afsted en fredag eftermiddag, siger Michael H. Jørgensen om den typiske sommerhuskøber.
6 gode råd til købet
# 1. Vand er en evig herlighedsværdi. Gør op med dig selv, hvor langt du vil have til vandet til en badetur. Udsigt til skov og natur kan også noget.
# 2 Kig på stilen. Originalt eller nyt? Træ eller vedligeholdelsesfrit? Du kan gøre meget ved et hus, men det sorte træhus med hvide vinduer er fortsat en evig klassiker.
# 3 Kig på landkortet. Kendte – og dyrere – sommerhusområder har tit billigere naboområder, hvor strand og himmel også er god.
# 4 Kig på indretningen. Skal huset være samlingssted for familien eller bare til to? Skal der være stor aktivitet eller rumme stilhed til at sove længe?
# 5. Er der dagligvareindkøb i nærheden af sommerhuset – eller caféliv og ishus? Mange lejere kan godt lide, at der er lidt fornødenheder og hygge i nærheden.
# 6. Tænk over, hvor lang tid, du vil bruge på transport. Tid på vejen går fra tid i huset. Overvej om du kan lægge en hjemmearbejdsdag ind, nu du alligevel tager afsted.