FREDERIKSSUND KOMMUNE: Musikskolens band Street Parade leverede underholdningen, og mange nysgerrige kiggede forbi, da borgmester Tina Tving Stauning (A), udvalgsformand Michael Tøgersen (I) samt repræsentanter for Frederikssund Ny Initiativråd (FNI) tog første spadestik til det nye kultur-og havnebad i Frederikssund.
– Jeg har glædet mig meget til i dag. Kultur- og havnebadet har været længe undervejs – FNI har talt om projektet mange gange, og det har været et fællesskab og et partnerskab at få realiseret planerne. Jeg har altid været fortaler for mere liv på havnen – og nu kommer der mere liv. Tak for samarbejdet til Aarsleff A/S også med at få finesserne på plads, sagde borgmester Tina Tving Stauning (A) blandt andet i sin tale.
Også formanden for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen havde glædet sig til dagen:
– Det er bare en herlig dag. Hvor er det fedt at mødes af denne årsag. I dag er en milepæl i projektet. Vi får et smukt byggeri, som bliver ikonisk for Frederikssund Kommune. På øverste dæk vil man have god udsigt til den smukke natur i herredet, sagde Michael Tøgersen (I).
Udvalgsformanden takkede også A.P. Møller-fonden, som har medfinansieret badet, ligesom han takkede FNI og kommunens administration for et forbilledligt samarbejde.
10-års jubilæum
Erik Huusfeldt Larsen fra FNI fortalte, at det netop i år er 10 år siden at FNI blev etableret og snakken om et havnebad i Frederikssund begyndte.
– Vi er ildsjæle, og vi har fået nogle små sejre undervejs. Derfor har vi holdt fast i ideen i 10 år, slog han fast.
Lars Jepsen fra FNI, som også sidder i Byrådet, supplerede med et:
– Yes! We did it!, og fortalte videre af FNI har lavet nogle historiske plancher, der er opsat ved byggepladsen.
De viser, at der gennem tiderne har været syv til otte forskellige badeanstalter og havnebade i Frederikssund.
Til slut kvitterede Rene Søndergaard fra totalentreprenøren Aarsleff A/S for rigtig mange konstruktive møder med kommunen og den tekniske rådgiver.
Han fortalte, at der allerede nu arbejdes på stålkonstruktioner og skæres tømmer til trædækket på Kultur- og havnebadet, og at der samlet set vil være 5 – 10 håndværkere på byggepladsen de næste måneder.
Åbent hele året
Kultur- og Havnebadet skal som udgangspunkt være åbent hele året og vil være velegnet til en bred vifte af anvendelsesmuligheder som ophold, solbadning, svømning og vinterbadning.
Der vil også være mulighed for omklædning, bad og sauna, diverse vandaktiviteter, leg og undervisning i og ved vand.
Kultur- og Havnebadet placeres som udgangspunkt på vand og udformes som en cirkel med en ydre diameter på 35-40 m og et indre bassin med en diameter på 20-25 m.
Fondsmidler og støtte
Kultur- og Havnebadet løber op i 29,8 millioner kroner, hvoraf de 8,2 millioner kroner er fondsmidler fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.
Frederikssund Ny Initiativråd bidrager også til finansieringen, da de har ansøgt Friluftsrådet og modtaget støtte på 300.000 kroner, som er øremærket til at skabe aktiviteter for skole og institutioner på og ved havnebadet.
Kultur- og havnebadet ventes at kunne indvies i begyndelsen af 2024.