JÆGERSPRIS: I denne mørke tid, inviterer Rejsestalden indenfor til fortællinger om tyve, hvor omdrejningspunktet er landets nok mest kendte nationalklenodier; Guldhornene. Det foregår i Rejsestalden torsdag 6. februar kl. 19.
De fleste har hørt historien om tyveriet og omsmeltning af guldhornene i 1802. Men hvem var den mand, der så kynisk destruerede de enestående oldtidslevn blot for at berige sig? I foredraget tegner Ulrik Langen et portræt af degnesønnen, der endte som falskmøntner og tyv, og sætter forbrydelsen ind i en større national sammenhæng.
Professor og forfatter
Ulrik Langen er professor i historie ved Københavns Universitet. Han er forfatter til en lang række bøger om især 17- og 1800-tallets kulturhistorie, herunder ”Tyven – den utrolige historie om manden, der stjal guldhornene”, der for nylig også er udkommet i en engelsk oversættelse. Dertil har Ulrik Langen medvirket i utallige podcasts og tv-programmer, herunder som vært på DR’s Historiequizzen.
Radiobio
Måske har du hørt podcasten om Kvinden med den tunge kuffert? Third Ear er blevet specialister i at fortælle levende og ofte ret vilde historier i lyd. Hør radiomontagen Guldhornene, som er historien om den jyske indbrudstyv Sonni, der en skæbnesvanger efterårsmorgen i 2006 stjal de gyldne horn og skrev sig ind i Danmarkshistorien. Og mød billedkunstner Søren Behncke aka. Papfar, arkæolog Morten Axboe, kulturredaktør Rune Lykkeberg, der alle har et eller andet forhold til Guldhornene.
Lyt i mørke
Efter foredraget mørkelægges Rejsestalden, og publikum sidder i mørke, og hører radiomontagen – eller radiodokumentaren om Guldhornene.
Dette arrangement er sat op i forbindelse med vintertemaet ”Mørkning”, der omfavner mørket denne mørke årstid. Billetter kan købes via Rejsestaldens hjemmeside: www.rejsestalden.dk
/TS