SKIBBY: Torsdag eftermiddag den 10. august befandt Betina Dall Hansen sig ikke i sin smørrebrødsbutik på Hovedgaden 70 men hos naboen ”Bondestuen”.
Her hun holdt afskedsreception efter næsten 14 år med Dalls Smørrebrød.
– Jeg har tre selskaber den 19. august, og dem leverer jeg selvfølgelig mad til som aftalt, siger hun.
– Tiderne skifter, og jeg har søgt nye udfordringer, fortæller hun. Fra den 1. september skal jeg ”køre frokost” – stå for de kolde og varme frokostretter – hos Schønnemann på Hauser Plads i København.
– Så går jeg fra en arbejdsuge på 80 timer ned til 37 timer om ugen, får mere i løn og kan holde flere ugers ferie.
Betina Dall Hansen åbnede Dall’s Smørrebrød den 22. december 2009.
– De seneste år har det været svært at drive forretning. Der har både været finanskrise, corona-lukninger og senest en energikrise.
Der er nok mange, der kommer til at savne Betinas mad, ikke mindst hendes frikadeller.
En hurtig hovedregning på frikadellefronten, lyder – ifølge Betina Dall – sådan her:
– Jeg har lavet frikadeller af seks kilo fars om dagen – undtagen søndag. I næsten 14 år.
Så kan man selv gange op.
Goddag til Da Gallo
Den 1. september åbner Pizzaria Da Gallo i lokalerne.
Salvatore Gallo, der privat er bosiddende i lokalområdet, kommer oprindelig fra Napoli området og serverer pizza på ægte napolitansk manér.
Den nu forhenværende smørrebrødsbutik bliver ryddet, så der også bliver plads til siddende gæster, fortæller han.