Af journalist Tomas Skov
SKIBBY: Skibby har rullet den røde løber ud fredag 30 august, og alle er inviteret til en hyggelig aften med mad, drikke, live musik, linedance, demo, trylleri, brandmænd og stribevis af gode tilbud fra de lokale butikker og boder.
Dig & Mig Foodtruck står opstaldet i Kirke Hyllinge, men er sjældent hjemme, for Helle Pedersen og Michael Hjort har haft rasende travlt, siden de fik idéen om at købe en foodtruck, kort efter de mødte hinanden.
En god brandert
Mickey, som er Michaels kaldenavn, er udlært kok og tjener med mange år i branchen, og Helle havde været dagplejemor gennem 25 år.
– Så mødte vi hinanden, drak en flaske rødvin og købte en foodtruck. Der er også gode branderter ind imellem, siger Mickey.
De startede egentlig som et rullende køkken, men er nu blevet leverandører af fastfood til festivaler og events.
Flæskestegssandwichen er den store sællert, og rygtet om den har med tiden banket døreen op til en stribe events året rundt.
Man finder dem ofte på havnen i Roskilde, og de sælger mad på Dyrskuet, på Store Hestedag og på festivalen Skvulp i Holbæk
– Trods regnvejr om lørdagen havde vi kø fra start til slut. Vi var på Sorgenfri Slot i søndags, og folk bankede på ruden lidt over 9 for at købe flæskestegssandwich, fortsætter Mickkey.
Travle timer
Med den nødvendige forberedelse lykkes det ofte parret at lange omkring 400 flæskestegssandwich over disken på 3-4 timer.
Det er det tempo, vi er ude i, og det kræver et langt for- og efterarbejde, så det løber op i 12 timers arbejde på en dag. Dyrskuet var rekord på omkring 600 solgte flæskestegssandwich. Så kan vi heller ikke mere, erkender Mickey.
I de tilfælde må parret have en kølevogn bagved, fordi der simpelthen ikke er plads til varerne i vognen.
Hemmeligheden bag flæskesuccessen er både enkel og raffineret. Parret steger flæskestegene i ovnen, hvorefter de piller sværen af og fjerner overflødigt fedt. Efterfølgende poppes sværene op i ovnen. De skærer to skiver steg og steger dem let på panden. Herefter serveres de i en ciabattabolle med sesam, hjemmelavet ahurkesalat og rødkål samt en topping af revet spidskål.
– Det er et stort måltid. Folk tager tit billeder af processen, så det må se godt ud, fortæller Mickey
Pakket kalender
Parret arbejder begge fuld tid med deres fælles projekt året rundt. Foodtrucken kører fra april til oktober, og i vinterhalvåret har parret travlt med catering til både firmaer og private fester.
Men først i kalenderen kommer engagementer på Frederiksborg Slot, til Folkely Festival i Hundested og så naturligvis til Rød Løber i Skibby.
– Vi var i Skibby til en enkelt EM-kamp, og vi glæder os til til Rød Løber. Jeg tænker, vi får travlt, vurderer han.
Senere står der blandt meget andet både Høstmarked på Øregård Museum og julemarkeder på Kronborg og i Horsens Statsfængsels på programmet.
– Vi føler ikke, det er et arbejde. Det er et liv, og vi møder så mange mennesker.og også gengangere, hvor vi kommer, siger Helle Pedersen.