I 2016 faldt antallet på offentlig forsørgelse i Frederikssund Kommune med mere end 11 procent. En udvikling der i hele hovedstadsregionen kun overgås af fire kommuner.
FREDERIKSSUND KOMMUNE: Faldet i Frederikssund er sket for alle grupper på offentlig forsørgelse. Faldet for gruppen af forsikrede ledige er på godt 15 procent, hvilket i hele regionen kun overgås af Gribskov Kommune.
Antallet på kontanthjælp og uddannelseshjælp er faldet med næsten 23 procent, mens antallet på sygedagpenge er reduceret med fire procent. Sidst men ikke mindst skal det nævnes, at Frederikssund er én af kun fire kommuner i hovedstadsregionen hvor der er sket et fald i udsatte borgere (førtidspensionister, fleksjob, ledighedsydelse og ressourceforløb) på offentlig forsørgelse i 2016.
Ole Søbæk, formand for Vækstudvalget i Frederikssund Kommune er begejstret for udviklingen, der er positivt for hele kommunen og udtaler:
– 2016 var et godt år for beskæftigelsen, og jeg forventer den gode udvikling fortsætter. Det skyldes ikke mindst, at der er godt gang i beskæftigelsen i de lokale virksomheder i mange forskellige brancher. Det skaber gode muligheder for samarbejde om rekruttering og opkvalificering af ledige. Samtidig er det lykkedes at få flere unge end tidligere til at komme i gang med en kompetencegivende uddannelse.
Der er fortsat vækst i erhvervslivet, og samarbejdet mellem kommunens jobcenter og virksomhederne intensiveres.
En ny række erhvervsuddannelser på Campus Frederikssund bliver formentlig en yderligere positiv faktor der får flere unge i uddannelse.
Det antydes allerede ved, at Frederikssund er den kommune, hvor forholdsmæssigt flest unge har søgt ind på en erhvervsuddannelse med start til august.
Kilde: Jobindsats.dk og den netop offentliggjorte rapport fra RAR Hovedstaden. Perioden er november 2015 til november 2016.