SKIBBY: – Det er en unik smagsoplevelse; et iberisk svin som har gået rundt i egeskoven og levet primært af agern, siger Michael Twide, der driver den spanske vinbutik og tapasbar La Etiqueta på Hovedgaden 80 C.
Det iberiske svin – også kaldet en sortfodsskinke – har hængt og tørret mellem to og tre år, før der bliver solgt.
– Der er masser af gode skinker i butikken, men sortfodsskinken, som jeg netop har importeret, er helt speciel med en forfriskende nøddesmag, fortæller Michael Twide.
Det er efterhånden 12 år siden, at han og resten og familien kom retur fra Barcelona, hvor de havde haft et vinoteka og kunstgalleri, og etablerede sig i Skibby.
Tapas og vin
Michael Twide sælger udelukkende spanske vine; rød, hvid, rose’, dessertvine og cava.
Læg hertil spanske lækkerier som skinker, oste, olivenolie og luksus fiskeprodukter på dåse. Så er bunden lagt til en god omgang tapas.
Folk holder fødselsdage og små arrangementer i butikken, der har plads til henved 20 tapas-gæster ad gangen – og åbent lige til klokken 21 om fredagen.
Hvis det står til Michael Twide, så nyder man eksempelvis et par skiver af den gode sortfodsskinke og en lille tallerken med blækspruttearme i oliven, ledsaget af et godt hjemmebagt brød og en flaske Ribeira del Duero.
– Vinen skal nydes i store glas. Bagefter ville jeg vælge en god dessertvin og nogle af butikkens små massive chokolader, siger Michael Twide.