Det helt store kagebord

Det helt store kagebord
Efter hvert event er det muligt at købe en æske med for 50 kroner med kager man selv blander.

Af journalist Tomas Skov

SKULDELEV: Camilla Sveistrup Andersen har holdt fire kageevents på Nordgården i Skuldelevi år, og årets sidste af slagsen blev afviklet lørdag 21. december.
Deltagerne betaler en fast pris, hvorefter der er frit slag inden for kaffe, te, varm chokolade og gløgg – og ikke mindst det enorme udbud af kager, der som regel lander på mellem 18 og 23 forskellige slags lækkerier, herunder minitærter, macarons, jule kager, skærekager, cheesecakes, moussekager, kransekage, pavlova, fyldte chokolader, flødeboller, gammeldags æblekage og lagkager.
– Alle mine kageevent har været udsolgt indtil videre, siger Camilla Sveistrup Andersen, der har planer om flere kageborde i det nye år.

Gang i Jægerspris
Om sommeren er der plads til 66 personer og om vinteren er der plads til 54 personer til disse kalorietunge begivenheder, der bliver holdt i et smukt lokale på den gamle gård.
– Så det kræver virkeligt meget forberedelse og tid, for at det skal lykkes. Efter hvert event, er det muligt at købe en æske med for 50 kroner med kager man selv blander, fotsætter kagekonen.
Hendes formål med eventet er, at folk skal komme og hygge sig.
– Jeg vil gerne være med til at holde gang i Jægerspris omegn, og jeg syntes det er superærgerligt at man skal helt til København for at deltage i sådan noget, siger Camilla Sveistrup Andersen, som indtil videre kun har modtaget positivt feedback.
– Folk virker virkeligt tilfredse og mætte. Jeg syntes, det er helt fantastisk, at mine kunder bliver ved med at bakke op, og støtte, fortsætter hun.

Gik sin egen vej
Camilla Sveistrup Andersen var oprindeligt begyndt på konditoruddannelse, men sprang fra, da hun oplevede, at den i for høj grad handlede om at spare penge frem for at gå op i råvarer af høj kvalitet.
– Det er ikke sådan, jeg ønsker at gøre tingene. Så jeg valgte at droppe ud og gøre tingene på min måde, understreger den autodidakte konditor, der efter tre år med sin virksomhed nu lever af sin passion.
– Det gør det også til tider svært at følge med dem, som kan sælge et produkt til halv pris af, hvad jeg gør. Men jeg nægter at på kompromis med kvaliteten, så jeg sætter virkeligt meget pris på mine kunder, og hver bestilling betyder alverden for mig, siger hun.

Andre artikler fra denne uge