Af Inge Messerschmidt
Gruppeformand DF
På onsdagens byrådsmøde vedtog byrådet temaerne for de første §17, stk 4 udvalg, hvilke Dansk Folkeparti er tilfreds med.
Et vigtigt tema er “det gode borgerforløb”. For er der noget, der skal fungere, så er det, når vi alle søger hjælp og støtte hos kommunen, der helst skal være en medspiller og ikke det store skræmmende væsen.
Men hvem skal så deltage i dette udvalgsarbejde gennem de næste 1-1,5 år?
For Dansk Folkeparti er det meget vigtigt, at borgere, der på egen krop har oplevet et dårligt borgerforløb, får plads til at videregive deres oplevelser, således at kommende forløb kan blive bedre.
Der skal selvfølgelig ikke sagsbehandles i udvalget, men forløb der ikke har fungeret, skal der sættes ord på, så det fremadrettet kan blive bedre.
Udover sagsbehandlere, ledere og hvem der nu passer ind i arbejdet med dette ad hoc udvalg, er borgerne set med Dansk Folkepartis øjne de allervigtigste eksperter.
Og der skal lyttes seriøst til borgerne. Det skal ikke være konsulenter eller såkaldte eksperter, der kan skrive rapporter med mulige løsninger. Ellers kan det kommende arbejde være spild af tid.
Jeg tror ikke initiativer, der bliver resultatet af dette udvalgs arbejde, nødvendigvis koster mange penge, hvilket nogle anser som en udfordring. Jeg tror, det handler om arbejdsgange, tilgangen til den enkelte borger og det enkelte sagsforløb.
Meget handler om kommunikation, og den måde man taler til borgeren på i de tilfælde, hvor forløbet bliver presset og dermed ubehageligt.
Jeg er meget spændt på, hvordan udvælgelsen af borgere kommer til at forløbe.
Vi har ikke talt om, hvor mange borgere, der skal deltage. Men jeg håber virkelig, at borgere, der har været igennem et voldsomt opslidende og ikke ordentligt forløb, kommer med i udvalget, så der kommer fokus på forløb, der har haft store menneskelige konsekvenser. Og at oplevelser bliver taget seriøst; også selv om de fakta, der kan blive lagt frem, måske ikke er så rare at høre om.