Borgermøde om Sæby Gl. Skole

Borgermøde om Sæby Gl. Skole

SÆBY: Sæby Bylaug har ansøgt Lejre Kommune om at få råderet over den gamle skole.
– Vi har fået en positiv tilbagemelding fra Økonomiudvalget om at forvaltningen kan indgå forhandlinger om vilkårene for en kontrakt, som så skal godkendes i kommunalbestyrelsen, fortæller Inga Steffensen fra Sæby Bylaug.
Sæby Bylaug holder borgermøde den 8 .juni kl. 19:00 i den gamle skole.
Her vil man orientere om: Status, byggeplaner, økonomi herunder drøftelse af folkeaktier, aktiviteter med mere.
Bylauget håber at mange vil møde op og komme med forslag til aktiviteter eller andet og måske melde sig som frivillig.
Cirka 35 frivillige har arbejdet flittigt i byhaven og ved gadekæret på to arbejdsdage. Lille Idas have er ordnet, træer og buske i stengærdet er beskåret eller fældet. Stengærdet er blotlagt og der er nu et smukt indkik til den gamle skole fra gadekæret og vejen. Der er lavet ny flisebelægning ved bylaugshuset og bestilt en ny trappe og håndtag, så gangbesværede har bedre mulighed for at komme ind i huset.
Sidst men ikke mindst er der opsat en grill i byhaven, så man i fællesskab kan nyde en grillet pølse eller en god bøf og sammen nyde de fælles bestræbelser at gøre Sæby til det bedste sted at bo.
I forbindelse med arbejdsdagen havde bylauget inviteret   borgmester Carsten Rasmussen, som genindviede gadekæret og holdt en tale om ’Vores Sted’ og værdien af det gode samarbejde i nærmiljøet for den enkelte og for samfundet.
Baggrunden for bylaugets arbejde med gadekæret er, at en række Sæby borgere er bekymret for, hvordan gadekæret ser ud.
Bylauget har i forbindelse været i kontakt med en biolog i Lejre Kommune.
Det er helt naturligt og i orden, at der er en øget vækst af trådalger. Man skal  lige nu lade algerne ligge af hensyn til de padder, der har lagt æg, men fjerne algerne omkring 1. september.
I løbet af to til fire år vil kæret fremstå, som før det blev skadet. Det er vigtigt, at det er en naturlig proces.
– Bylauget har møde med biologen sidst i juni, så vi får anvisning på, hvordan vi bedst passer på vores smukke gadekær, siger Inga Steffensen.
– I mellemtiden må vi så glæde os over, at det ser ud til at være tæt, og det var jo meningen med hele arbejdet i kæret.

Andre artikler fra denne uge