[vc_row][vc_column][vc_column_text]KULHUSE: 64-årige Tina Theilgaard, der har sommerhus i Kulhuse, har skrevet et bog om at være kvinde i 60’erne.
– Det er min først bog, og størstedelen er skrevet her i dejlige Hornsved, hvor jeg også er formand for Hornsved Grundejerforening og er kommet igennem mere end 20 år, fortæller Tina Theilgaard
– Det er en debatbog, der især henvender sig til kvinder i “den ældre kategori”, og dem er der mange af i vores område her.
Livet i 60’erne
– Det grå guld skal arbejde, til de fylder 70, men sorteres fra arbejdsmarkedet, efter at de er fyldt 50. Ingen taler om, hvor træt man kan blive af at pendle mellem børnebørn og plejekrævende forældre. Eller hvor ensom man kan føle sig i parcelhusets veltrimmede have med skabet fuld af rynkereducerende og søvnforbedrende produkter.
Mange seniorer er triste, og at vi er nødt til at nytænke ældres liv, arbejdsforhold, bolig, velvære og virkelyst, mener Tina Theilgaard.
– Lad os tale om det. I Østen er ældre mennesker vise, men i Danmark ser vi de ældre som nogle, der skal have skiftet ble og gjort lejligheden rent på 12,5 minutter.
– I dag er mere end 1,1 million danskere 65 år eller ældre. Men ikke alle er lykkeligt gift, har penge på pensionskontoen og gode relationer til børn og børnebørn. Vi taler bare ikke om det, fortsætter den nybagte forfatter.
– Der er kommet en ungdomsforherligelse. Men vi lyver for os selv, når vi siger, at 60’erne er de nye 40’ere. Det er ikke alle, der synes, det er herligt at være 60. Når vi er i 60’erne, har kroppen fået skavanker, jobmulighederne er svundet ind, og det føles, som om der er mere undergang end overgang i tilværelsen.
– Vi kan ikke gå i banken og låne én million kroner til en god iværksætteridé. Vi kan heller ikke få et nyt job, for arbejdsmarkedet er aldersracistisk.
– I dag er gennemsnitsalderen i Folketinget 46. Så hvem er det egentlig, der taler vores sag?[/vc_column_text][vc_single_image image=”45633″ img_size=”800×1210 pixel”][/vc_column][/vc_row]