HORNSHERRED: Igen i år har Frederikssund Kommune to strande, der kvalificerer sig til det Blå Flag fra Friluftsrådet. Det drejer sig om strandene ved Kulhuse og Marbæk.
Blå Flag er et kvalitetsstempel, som blandt andet viser en høj badevandskvalitet. Når du besøger en Blå Flag strand eller havn vil du derfor opleve, at der er en høj vandkvalitet, at der er en klar og tydelig miljøinformation, at der er gode udenomsfaciliteter, og at der er fokuseret på badesikkerhed.
Som del af Blå Flag-kampagnen afholder kommunen en række arrangementer om natur og miljø, som bliver annonceret løbende. Der vil blandt andet være krabbefangst ved Kulhuse Strand, en botaniktur i Sillebro Ådal og en fugletur til Eskilsø.
Du kan læse mere om det Blå Flag på Friluftsrådets hjemmeside.
227 strande og 29 havne er blevet indstillet til at modtage det Blå Flag i 2017-sæsonen.
I alt modtog Friluftsrådet, som administrerer Blå Flag-ordningen i Danmark, 261 ansøgninger, og 256 af dem er altså blevet indstillet til godkendelse i den internationale jury.
Det Blå Flag gives til kommuner og havne, som gør en ekstra indsats for at sikre rent badevand og gode naturoplevelser langs kysten.
I 2016 blev der uddelt 262 Blå Flag til strande og havne. På en Blå Flag strand finder du:
Rent badevand
Livrednings- og førstehjælpsudstyr
Nødtelefon på eller i nærheden af stranden
Livreddere enkelte steder (kun i sommerferien)
Natur- og miljøaktiviteter
Toiletfaciliteter
Affaldsfaciliteter
Informationstavle
Hunde og andre husdyr må ikke opholde sig i Blå Flag zonen. Førerhunde og andre hunde på arbejde er undtaget i dette forbud.
Reglens formål er at forebygge problemer eller konflikter med husdyr på stranden. I det omfang lokale myndigheder tillader det, må husdyr opholde sig i parkeringsområder, strandpromenader og stisystemer ned til stranden.