Beredskabsplan til sårbare og udsatte borgere

Beredskabsplan til sårbare og udsatte borgere

Læserbrev

Af Inge Messerschmidt
gruppeformand og spidskandidat Dansk Folkeparti (O)

I disse temmelig usikre tider hvor vi lever med truslen om, at Danmark pludselig kan blive angrebet udefra på vitale og sårbare områder, er vi nødt til at være forberedt. Hvis f.eks pludselig vores el-net bliver angrebet. Hvis strømmen forsvinder, er vi meget sårbare. I juni 2024 præsenterede Beredskabsstyrelsen en række anbefalinger til, hvordan alle danskere kan etablere et hjemmeberedskab med henblik på at kunne klare sig i op til tre døgn i tilfælde af forsyningssvigt.

Mange af os har formodentlig etableret et nødberedskab, men det er ikke alle, der er i stand til at forberede sig.

I Dansk Folkeparti mener vi, at vi i Frederikssund Kommune skal have en plan – og gerne en plan hvor vi fra dag 1 kan hjælpe vores sårbare og udsatte borgere bedst muligt.

Derfor anmodede Dansk Folkeparti om at få en sag ang igangsættelse/opdatering af beredskabsplan for særligt sårbare og udsatte borgere i Frederikssund Kommune på byrådets dagsorden på onsdagens møde.

Anmodningen blev heldigvis modtaget positivt, og sagen er nu sendt til behandling på næste møde i økonomiudvalget.

Hvilke målgrupper har Frederikssund Kommune et særligt ansvar over for?

Det kunne være beboere på plejehjem, borgere i botilbud, døgninstitutioner, borgere med ophold på Rehabiliteringsafdelingen samt borgere i eget hjem med hjemmepleje, hjemmesygepleje eller bostøtte mv.

Overvejelser kunne være:

Hvilket plejehjem skal være evakueringssted for borgere med behov for kritisk nødvendigt strømkrævende udstyr?

Hvor vil det være mest effektivt at forsyne med mobil nødstrøm feks i form af powerbanks?

Beholde et antal fossilt drevne biler der stilles til rådighed for personale, der varetager kritisk nødvendig pleje, støtte og omsorg i borgers eget hjem?

Etablering af lagre af mad og drikkevand til alle beboere på døgndækkede tilbud.

Etablering af mindre lagre af mad og drikkevand til borgere i eget hjem der ikke selv er i stand til at forberede sig.

Indkøb af vandtanke og rensetabletter til plejehjem mv med henblik på at kunne opretholde hygiejne. F.eks til toiletskyl og rengøring.

Indkøbe FM-radioer, batteridrevne lyskilder og førstehjælpskasser mv

At personale rådgiver borgere og pårørende i forhold til at sikre at hjemmeboende borgere oparbejder et hjemmeberedskab jfr nationale retningslinjer.

Andre kommuner – bl.a. Viborg Kommune – har netop besluttet en beredskabsplan, der vedrører udsatte og sårbare borgere.

Dansk Folkeparti mener, det er vigtigt, at vi også her i Frederikssund er forberedt på evt angreb, så vi kan igangsætte hjælp og støtte med det samme.”

Andre artikler fra denne uge

Hjem til mormor


Af journalist Tomas Skov KIRKE HYLLINGE: Zuzanne Nielsen åbnede Mormors Smørrebrød og Grill ved Rema 1000 i Kirke Hyllinge mandag

Læs mere »

Foredrag og fisketur


JÆGERSPRIS: Vil du gerne lære at fiske efter havørred? Rejsestalden har lavet et samarbejde med lystfisker Keld Juul Michaelsen med

Læs mere »