Starten går til noget stort

Starten går til noget stort
Anden viceborgmester Lars Jepsen(A) og formand for kulturhuset Ole Toftegård ved den formelle start på renoveringen.

Venslev Kulturhus og oplevelsesmuseum får en synlig start, nu hvor startfinansieringen er i hus

VENSLEV: Tiden fra idé til handling føles uendelig lang, når alt er klar, men der mangler penge. Med midler fra LAG-Fjordlandet, Frederikssund Kommune og finansiering fra Venslev Fonden, starter lokale håndværkere, der har vundet opgaven på renovering af kernen i bygningen til Venslevs kommende kulturhus og oplevelsesmuseum, fortæller formand for Kulturhuset, Ole Toftegaard.

Kernen er fælles rum
Der kommer nye let tilgængelige toiletfaciliteter med handicaptoilet, stigen til det store smukke loftrum bliver erstattet med en bred trappe, der kommer isoleret marmorsplit gulv, hvor der før var jordgulv. Det er starten til et nyt anrettekøkken. Del 1, som der her er tale om, afrundes med et nyt indgangsparti, så lokalerne kan bruges, foreløbig i sommertiden, uden for Høkerens åbningstid.

Tidsplanen er usikker
Mest muligt af det bestående genbruges, men det er vigtigt, at der skabes lys og rummelighed med mindst mulig gene for Høkerens daglige virke. Derfor er fokus på at få toiletforhold færdige allerede inden jul og ombygningen afsluttet til foråret – men tidsplanen for bestående bygninger er altid usikker.

Som i 1937
Målet er at kornlageret, som er udført af lokale håndværkere med tømmer fra Sømer Skov i 1937, skal fremstå som ved opførelsen, med den væsentlige ændring, at det er isoleret. Det betyder en hvid bygning med flot rød trempel, sort tagpaptag, grå døre og vinduer, som de gamle billeder viser.

Stor opmærksomhed
På Venslev Bylaugs generalforsamling, 7. oktober, blev der fortalt om detaljer. Samme dag var der besøg af byrådsmedlem Lars Jepsen, som er byrådets repræsentant i styregruppen for den lokale LAG-pulje og næstformand i kommunens Plan- og Teknikudvalg. De nye faciliteter har også stor opmærksomhed fra daglige brugere og fra de mange cykelryttere og andre større hold, der besøger Høkeren og det kommende kulturhus.

Andre artikler fra denne uge

Passion og jalousi


SKIBBY: Søndag eftermiddag 27. oktober er der igen opera i Skibby Kino, nemlig Giacomo Puccinis ”Tosca” i tre akter fra

Læs mere »