Fjordlandsskolen i Skuldelev certificeret som udeskole

Fjordlandsskolen i Skuldelev certificeret som udeskole
Borgmester Tina Tving Stauning hejser udeskoleflaget på Fjordlandsskolen i Skuldelev.

SKULDELEV: Fjordlandsskolen i Skuldelev blev torsdag DGI-certificeret som særlig udeskole. DGI har gennem længere tid undervist skolens lærere i udeskole-ideen, fordi skolen i Skuldelev selv har valgt udeskole som sin særlige profil.
Certificeringen blev markeret med en stor udeskoledag, som – trods store regnmængder – blev en stor succes, hvor borgmester Tina Tving Stauning hejste det særlige udeskole-flag. Herefter blev et særligt udeskole-træ (en blodblomme) plantet, og lidt senere satte alle skolens elever hver et håndaftryk på et stort maleri af et træ, som for fremtiden skal pryde gavlen ud mod skolens P-plads.

Kapsel til fremtiden
Endelig havde alle skolens syv klasser hver fundet tre tidstypiske ting, som blev lagt i en såkaldt tidskapsel, der blev gravet ned og først skal graves op igen om en årrække – formentlig når de nuværende elevers egne børn er elever på skolen, så de til den tid kan se, hvad der var typisk, da deres forældre var skolebørn i 2024.
Fjordlandsskolens leder, Klaus Bertelsen, takkede i sin tale Willumfonden for økonomisk støtte til projektet med såvel kurser som redskaber til relevante udeskole-aktiviteter. Klaus Bertelsen understregede nemlig, at udeskole-ideen ikke bare handler om at lave varieret og sjov undervisning, selv om eleverne ofte nyder aktiviteter udenfor klasseværelset.
– Det egentlige mål med udeskolen er at højne elevernes faglighed, engagement og trivsel, lærernes kompetencer og at gøre eleverne livsduelige, sagde skolelederen, idet han tilføjede, at netop disse mål i høj grad er lykkedes for Fjordlandsskolens afdeling i Skuldelev.

Andre artikler fra denne uge

Passion og jalousi


SKIBBY: Søndag eftermiddag 27. oktober er der igen opera i Skibby Kino, nemlig Giacomo Puccinis ”Tosca” i tre akter fra

Læs mere »