Musikmenneske vandt Kulturprisen

Musikmenneske vandt Kulturprisen
Formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (I) tv. og vinderen af Kulturpris 2024 Frode Holdgaard. Foto: Frederikssund Kommune

JÆGERSPRIS: Kulturprisen 2024 blev uddelt ved et arrangement ved Langes Magasin i Frederikssund mandag 7. oktober. Formanden for Job, erhverv og Kultur, Michael Tøgersen (I), sagde blandt andet om vinderen:
– Årets vinder har udvist et helt særligt engagement og passion for musik og har haft en uvurderlig betydning for kulturlivet i Frederikssund Kommune. I 1983 tog han det første skridt mod at skabe Frederikssund Musikskole og blev året efter musikskolens første leder fra 1984-1986.
Siden da har Frode Holdgaard igangsat utallige musikprojekter, herunder Frederikssund Harmoniorkester og været en drivkraft bag Frederikssund Big Band. Han har spillet lur både i vikingespillet og repræsenteret Danmark i over 15 lande. I 2014 startede han “Baggårdens Glade Musikanter” som i de sidste 10 år har turneret på plejehjem i hele Nordsjælland. Også sang står hans hjerte nær, og han har således også ledet flere kor gennem tiden.
Herefter blev prisen på 15.000 kroner overrakt til den glade vinder.

Pris og jubilæum
Frode Holdgaard takkede for prisen og fortalte i korte træk om, hvordan han i sin tid skabte Frederikssund Musikskole, som åbnede første gang i september 1984. Han sluttede af med ordene
– Jeg brænder stadig for musikskolen og for musikskolebørnene.
Og meget passende blev Kulturpris 2024 uddelt på samme dag hvor Musikskolen 40-års jubilæum blev fejret på Elværket i Frederikssund. Jubilæet blev fejret med en særlig jubilæumssalon tilrettelagt og arrangeret af årets kulturprisvinder.
De øvrige nominerede til Kulturpris 2024 var Gerlevparkens Venner og Morten Juel Søndergård Nytoft, der blandt andet har arrangeret en figurspilsfestival.

Andre artikler fra denne uge

Passion og jalousi


SKIBBY: Søndag eftermiddag 27. oktober er der igen opera i Skibby Kino, nemlig Giacomo Puccinis ”Tosca” i tre akter fra

Læs mere »