Dybe rødder i Allerød – Dybdahl keramik

Dybe rødder i Allerød – Dybdahl keramik

Dybdahl Keramik bliver grundlagt i 1952 af Margrethe og Palle Dybdahl i Allerød. Palle studerede på den Danske design skole, frem til 1936, og stod herefter i lære, som keramiker på Holbæk keramik fabrik. I sit senere liv underviste han på samme skole.

Margrethe studerede først på Rostrup-Bøysen Art School, og senere på den Danske design skole, hvor hun og Palle mødtes. Margrethes speciale var ikke at dreje/lave keramik, men derimod at male og dekorere.

Deres første fælles workshop, startede i Hørsholm i 1952, samme år, som de grundlagde Dybdahl keramik, her havde de 2-3 lærlinge. Efterfølgende i 1958 købte de hus i Allerød, og her blev den dertilhørende stald, lavet om til keramikværkstedet.

Huset/værkstedet lå i naturskønne omgivelser, og det siges at det var her i naturen Margrethe fandt inspiration til sine dekorationer med bier og andre insekter, blade, blomster og fugle. På sit højeste havde værkstedet 9 lærlinge. Palle og Margrethe boede og arbejdede i huset, frem til deres død, begge som 83 årige, dog med 2 års mellemrum.

Så ved du det…

Andre artikler fra denne uge

Passion og jalousi


SKIBBY: Søndag eftermiddag 27. oktober er der igen opera i Skibby Kino, nemlig Giacomo Puccinis ”Tosca” i tre akter fra

Læs mere »