Foredrag om Armenien på Elværket

Foredrag om Armenien på Elværket
Foredragsholder Mogens Pelt er historiker, og hans forskningsområde er landene omkring det østlige Middelhavs historie i de sidste to århundreder.

FREDERIKSSUND: Tirsdag 15. oktober kl. 19.30 holder Mogens Pelt foredrag om Armenien.

Armenien og armenierne har levet et omtumlet liv i årtusinder. På baggrund af de senere års udvikling i området Nagorno-Karabakh får vi en indføring i Armeniens og armeniernes historie og politisk/kulturelle situation herunder især forholdet til landets naboer.

Hvorfor synes landet og dets indbyggere forfulgt af ”alle”? Er der tale om religiøs konflikt? Og gælder det stadig? Vil den armenske kultur og livsform overleve? Er Armenien en del af Europa? – geografisk, sprogligt? kulturelt? Hvor hører de naturligt til? Eller er de helt deres egen? Støtter vi (=Europa) Armenien? Rusland gør – hvad mon det vil betyde på sigt? Hvem vil de gerne være sammen med?

Vi har hørt om det armenske folkedrab i tiden før og efter år 1900 frem til første verdenskrig. Vi har også hørt om (politisk) uenighed om, hvad der faktisk skete. Hvad var baggrunden? Hvorfor er der strid om historiefortællingen?

Mogens Pelt er historiker, og hans forskningsområde er landene omkring det østlige Middelhavs historie i de sidste to århundreder. Han er ph.d. & dr. phil. 2020-24 var han direktør for Det danske Institut i Athen, kulturråd ved Danmarks Ambassade i Grækenland, og siden 2006 lektor i international historie, ved Saxo-Instituttet, Københavns Universitet. Han har desuden været gæsteforsker i to omgange ved Princeton University, Department of Near Eastern Studies.

Foredraget er arrangeret af Folkeuniversitetet i Frederikssund og foregår i Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6 i Frederikssund. Billetter kan købes på foreningens hjemmeside fufsund.dk eller ved indgangen (kontant eller MobilePay).

Andre artikler fra denne uge

Passion og jalousi


SKIBBY: Søndag eftermiddag 27. oktober er der igen opera i Skibby Kino, nemlig Giacomo Puccinis ”Tosca” i tre akter fra

Læs mere »