To nye Skjoldunge-sheltere indviet ved Østby Jollehavn

To nye Skjoldunge-sheltere indviet ved Østby Jollehavn
Nationalparkens sheltere sender et signal om fortiden og den klinkbyggede træbåd,

ØSTBY: Nationalpark Skjoldungernes Land har fået en ny konkurrent til nationalparkens smukkest beliggende shelterplads.

Tirsdag 23. september indviedes de to nyopførte Skjoldunge-sheltere, som ligger i vandkanten med havudsigt mod Jyllinge Holme, en panorama-placering, hvor du kan nyde både solopgang og solnedgang direkte fra pladsen. Komforten er også i top i de arkitekttegnede sheltere, som kan lukkes delvist af med luger, så der er mere privatliv og ly for vind og vejr.

I det idylliske landskab ved Roskilde Fjord ligger de to nye sheltere på et lille næs, omkranset af havet. Shelterne ligner ikke almindelige sheltere – de ligner stævnen på to vikingeskibe, der er trukket op på land.

– Nogle har sagt, at sådan ser et shelter da ikke ud. Og de har ret. Nationalparkens sheltere har et anderledes udseende. De sender et signal om fortiden og den kulturarv, som har været her i 1.000 år – den klinkbyggede træbåd, som for et par år siden blev udnævnt til UNESCO verdensarv. Det er en tradition vi ønsker at hylde med shelternes klinkbyggede vægge og rette stævn. Vi håber, at folk vil tage sheltertypen til sig, og at de kan blive lune omdrejningspunkter for overnatning og hygge efter friluftsliv og sejlads i alt slags vejr, sagde nationalparkchef Anders Bülow i sin indvielsestale.

Andre artikler fra denne uge

Passion og jalousi


SKIBBY: Søndag eftermiddag 27. oktober er der igen opera i Skibby Kino, nemlig Giacomo Puccinis ”Tosca” i tre akter fra

Læs mere »