Erfaren skole- og ungechef bliver ny vicekommunaldirektør i Lejre Kommune

Erfaren skole- og ungechef bliver ny vicekommunaldirektør i Lejre Kommune
Tina Lykkegaard Marker får direktionsansvar for Center for Børn & Læring samt Center for Kultur & Fritid. Foto: Lejre Kommune

Tina Lykkegaard Marker kommer til Lejre Kommune med 15 års ledererfaring og solid teoretisk indsigt i fagområderne.

LEJRE KOMMUNE: Det er en særdeles erfaren leder, der til november bliver vicekommunaldirektør i Lejre Kommune. Valget er faldet på Tina Lykkegaard Marker, som de sidste seks år har været chef for skoleområdet og ungeindsatsen i Rødovre Kommune.

Tina Lykkegaard Marker er oprindeligt uddannet skolelærer, og hun har siden taget diplom- og masteruddannelser i ledelse fra henholdsvis UCC København og Aarhus Universitet / CBS.

Desuden har hun været i USA for at specialisere sig i “Compassionate Systems”. Det er en tilgang, som bl.a. arbejder for at skabe støttende og forstående miljøer, og det er erfaringer, som Tina Lykkegaard Marker er glad for at kunne bringe med sig til sit nye job.

– Lejre Kommune er en både ambitiøs og veldrevet kommune, som lægger vægt på nærhed og fællesskaber. Det er en kommune, som ikke går på kompromis med sine værdier, og jeg glæder mig meget til at bidrage til den videre udvikling. Det gælder for eksempel den nye, meget fine og ambitiøse børne- og ungepolitik, som venter på at blive implementeret i samspil mellem borgere, medarbejdere, ledere og politikere. Det gælder ligeledes for kultur- og fritidsområdet, som har en fremtrædende plads i Lejre Kommune både i de mange lokalsamfund og i det politiske liv. Alt det ser jeg frem til at understøtte og videreudvikle, siger Tina Lykkegaard Marker.

Skole for flere børn
Borgmester Tina Mandrup har siddet for bordenden i ansættelsesudvalget, og hun lægger blandt andet vægt på den store opgave, som venter i Lejre Kommunes folkeskoler.

– Jeg er virkelig glad for at, vi nu får Tina Lykkegaard Marker om bord. I Lejre Kommune vil vi i de kommende år arbejde målrettet med at styrke vores folkeskole – både den almene del og specialskoledelen. Målet er, at langt flere elever skal have deres undervisning i den lokale skole, fordi børn har bedst af at gå i skole med deres kammerater fra lokalmiljøet. Derfor skal vi have en skole, der passer endnu bedre til de elever, vi har – uanset deres baggrund og behov. Det er klogt ud fra både et menneskeligt og økonomisk hensyn. Og jeg er sikker på, at Tina er den helt rigtige til at bringe os i mål på det felt. Samtidig har hun solid strategisk erfaring fra kulturområdet, så jeg er tryg ved, at hun samlet set bliver en særdeles stærk vicekommunaldirektør, siger borgmesteren.

Tina Lykkegaard Marker bliver en del af direktionen i Lejre Kommune, som desuden består af vicekommunaldirektør Peter Olsen og kommunaldirektør Anders Agger. Hun får direktionsansvar for Center for Børn & Læring samt Center for Kultur & Fritid.

Privat bor hun i Charlottenlund med sin mand og parrets to sønner.

Andre artikler fra denne uge

Passion og jalousi


SKIBBY: Søndag eftermiddag 27. oktober er der igen opera i Skibby Kino, nemlig Giacomo Puccinis ”Tosca” i tre akter fra

Læs mere »