Frederikssund skal igen være en erhvervsvenlig kommune

Frederikssund skal igen være en erhvervsvenlig kommune

Læserbrev

Af Jeanette Hassel
Byrådskandidat for
Det Konservative Folkeparti KV25, Frederikssund

Det er bekymrende, at Frederikssund Kommune i år er røget ned på en 87. plads i Dansk Industris erhvervsvenlighedsrapport. Det er et markant fald fra sidste års placering som nr. 69 og endnu værre i forhold til 2018, hvor vi blev udnævnt til årets erhvervskommune. Dette er en klar falliterklæring.

Som byrådskandidat for De Konservative vil jeg sammen med vores gruppeformand Niels Martin Viuff arbejde for, at vi genvinder vores position som erhvervsvenlig kommune. Vi har længe hørt om de for lange sagsbehandlingstider i byggesager, som hæmmer udviklingen for både borgere og virksomheder. På trods af flere medarbejdere i afdelingen er problemet ikke løst. Dette er uacceptabelt, og det skal ændres. Vi kan ikke have en kommune, hvor udvikling sættes på pause på grund af ineffektiv administration.

Et andet centralt område er arbejdskraft og uddannelse. Vi skal tiltrække de rette kompetencer til kommunen og styrke samarbejdet mellem virksomheder og jobcentret. Kun sådan sikrer vi, at erhvervslivet har adgang til den arbejdskraft, de har brug for.

Jeg har haft et godt samarbejde med både Jobcenteret og Ungekontakten i de seneste år. Men når vi ser de lave scorer i erhvervsvenlighedsrapporten, er det tydeligt, at mange erhvervsdrivende ikke deler den oplevelse. Det er afgørende, at vi lytter til vores lokale virksomheder og tager deres bekymringer alvorligt. Samarbejde går begge veje, og vi som erhvervsdrivende har også et ansvar for at stille krav og give feedback, når tingene ikke fungerer.

Frederikssund har potentiale til igen at blive en erhvervsvenlig kommune. Men det kræver politisk vilje og handling. Det er dét, jeg og Niels Martin Viuff vil arbejde for.

Andre artikler fra denne uge

Passion og jalousi


SKIBBY: Søndag eftermiddag 27. oktober er der igen opera i Skibby Kino, nemlig Giacomo Puccinis ”Tosca” i tre akter fra

Læs mere »