Frivillighed styrker sammenholdet

Frivillighed styrker sammenholdet
Frivillige gør noget for andre, men også for sig selv, Det ved de hos Ældre Sagen i Jægerspris, der nu søger flere frivillige.

JÆGERSPRIS: – Jeg går glad hjem hver gang, jeg har udført min frivillige indsats, udtaler en af de frivillige i Ældre Sagen i en stor undersøgelse om frivillighed.

– Mange forbinder det at være frivillig med at gøre noget for andre. Færre af os tænker nok over, at det også giver noget til os selv, når vi engagerer os i frivilligt arbejde, men det ved de hos Ældre Sagen i Jægerspris. Nu søger afdelingen flere frivillige – måske er det noget for dig?
Sammenholdet er til at tage og føle på i hele Jægerspris området. Her arrangerer de frivillige aktiviteter for områdets beboere. Aktiviteterne spænder bredt, og det samme gør de frivillige, som kommer med vidt forskellige baggrunde. Alligevel har de det tilfælles, at de gerne vil gøre en forskel for andre og samtidig være en del af et fællesskab, der har et ønske om at gøre en forskel i andres liv – og i hinandens, ikke mindst.

Udvider fællesskabet
Et kig på aktivitetskalenderen i Ældre Sagen Jægerspris afdeling afslører, at der er mange aktiviteter på programmet. Derfor har afdelingen et ønske om at få flere frivillige kræfter.
Hos Ældre Sagen i Jægerspris ved man, at der i dag er mange måder at være frivillig på. Nogle ønsker at lave ugentlige aktiviteter, mens andre foretrækker ikke at binde sig til faste tidspunkter.
Heldigvis er der plads til det hele i Ældre Sagen, hvor man både kan være frivillig inden for sport/motion, socialt arbejde, arrangementer/udflugter og meget andet. Fælles for dem er, at det frivillige arbejde giver de ældre et frirum i hverdagen, der giver glæde og energi.

Inviterer til infomøde
Vil du gerne vide mere om, hvad det vil sige at være frivillig i Ældre Sagen i Jægerspris og omegn? Så kom til lokalafdelingens infomøde, hvor du kan, møde andre frivillige, høre mere om, hvad det frivillige arbejde indebærer samt få en kop kaffe og en god snak med lokale ildsjæle.

Infomødet foregår lørdag 5. oktober kl. 10 – 14 på Mødestedet, Parkvej 2, 3630 Jægerspris
Du kan blive frivillig, uanset om du er medlem af Ældre Sagen eller ej, og alle frivillige bliver tilknyttet en aktivitetsleder, der sørger for at sætte dig ind i tingene, og som fungerer som kontaktperson for dig som frivillig.

/TS

Dette kan du bidrage med

Socialt samvær – gør en kæmpe forskel for en anden, som savner selskab

Være gå-ven, gå en tur med en der ikke tør gå ud alene

Hjælpe et andet menneske med at handle ind

Spise sammen med en der altid sidder alene og spiser

Træning i naturen – få pulsen op, og samtidigt hjælp andre med at holde sig sunde og raske

Spille billard og gerne vil stå for det, så andre også kan komme til at spille

Drømmeløber, som Drømmeløber ”løber” man for at opfylde en ældre medborgers drøm eller ønske – og man gør det kun, når man har tid og lyst til at byde ind

Men det kan også være et helt andet område, du er interesseret i at være frivillig på

Styrkelse af lokal ældrepolitik

Styrkelse af lokal sundhedspolitik

Andre artikler fra denne uge

Passion og jalousi


SKIBBY: Søndag eftermiddag 27. oktober er der igen opera i Skibby Kino, nemlig Giacomo Puccinis ”Tosca” i tre akter fra

Læs mere »