Ny app giver hundeglæde og meningsfulde møder

Ny app giver hundeglæde og meningsfulde møder
Dennis Kragekjær har brugt fire år på at udvikle appen GoDusty, der bringer hunde og deres ejere sammen.

GoDusty er et socialt medie for hunde og deres mennesker udviklet af Dennis fra Hornsherred.

Af journalist Tomas Skov

TØRSLEV HAGE: Hundeejere opsøger ofte forgæves butikker, restauranter, overnatningssteder og seværdigheder, når de er i selskab med deres firbenede, da hunde er forment adgang på hovedparten af dem.
Men det skal nu være fortid, for appen GoDusty henviser netop til steder, hvor ikke bare ejerne, men også deres hunde, er velkomne – og samtidig kan du selv tilføje dine egne opdagelser af hundevenlige steder.

Med et formål
Det er bare én af de mange populære funktioner i GoDusty, der er udviklet af Dennis Kragekjær, som har boet i Skuldelev gennem ti år, og nu er flyttet til Tørslev Hage. En anden meget brugt funktion i appen er forhåndsmeldingen om, at man ankommer til en given hundepark på et givent tidspunkt. Hermed kan andre brugere af hundeparken planlægge deres hundeluftning, så både hunde og ejere får en social oplevelse ud af det. Ydermere kan man søge legevenner til sin hund baseret på race, alder, køn og lokation.

– Målet er at socialisere hunden på en nem og sjov måde, så du kan fx søge på, om der er andre golden retrievere i nærheden. Du har et begrænset antal timer med din hund, så appen kan optimere din tid med andre hunde og deres ejere. Hunde skal ud og møde hinanden – og en støvet hund har haft det sjovt, siger Dennis Kragekjær.

Skaber relationer
Dermed afslører han en del af inspirationen til appens navn, som dog primært hidrører fra en tidligere firbenet ven.
– Jeg havde en hund, der hed Dusty, så den lever lidt videre, smiler app-udvikleren.
Han har brugt fire år på at udvikle værktøjet, der potentielt kan hjælpe de omkring 850.000 hunde og deres ejere i Danmark, som også kan poste opslag samt finde hundepassere, frisører, luftere og trænere i appen.
– Mine store passioner er hunde og programmering, så jeg har gjort det af ren interesse, fortsætter Dennis Kragekjær, som også ser et stort potentiale for, at vi som danskere kan møde nye mennesker, der ikke nødvendigvis ligner os selv.
– Det er et spændende aspekt: Når du har en hund, snakker du med andre hundeejere på tværs af sociale skel. Det er en rigtig god måde at komme ud og skabe relationer på – både for hundene og deres ejere, mener han.

Plads til de små
GoDusty har aktuelt 14.000 brugere, og antallet vokser støt med omkring 800 hver måned. GoDusty har derudover en Instagramprofil og to Facebook-grupper, hvoraf den ene har 28.000 medlemmer.
– Mange af disse brugere skriver jævnligt om deres oplevelser i forskellige hundeparker rundt om i landet. Det er tydeligt, at socialiseringen i parkerne er utrolig vigtig og givende – ikke kun for hundene, men også for deres ejere, understreger Dennis Kragekjær.
Blandt andet på baggrund af de beskrevne oplevelser i grupperne har han fået øjnene op for at nyt problem, som han gerne vil bidrage til at løse.

– Vi ser, at det hovedsageligt er de større hunde, der bruger hundeparkerne, og det kan derfor være intimiderende for mindre hunde som eksempelvis en chihuahua, når de møder større hunde som fx en rottweiler, siger Dennis Kragekjær.

Hej Niels Martin
Flere brugere har foreslået, at hundeparkerne opdeles i to områder til henholdsvis større og mindre hunde. Eftersom langt de fleste hundeparker er opført på kommunal jord, ønsker Dennis Kragekjær at komme i kontakt med en eller flere kommunalbestyrelser eller byrådsmedlemmer, der kunne være interesseret i at afprøve en opdeling af en park som en pilotordning.
Et nærliggende bud kunne være Frederikssunds eget byrådsmedlem Niels Martin Viuff (C), der som bygherre stod bag Hundehuset i Falkenborghaven, som stod færdigt med 68 boliger til hundeejere i marts 2023.
– Da jeg selv bor i Hornsherred og er blevet bekendt med, at Niels Martin er en stor hundeelsker, tænker jeg, om han kunne være en indgangsvinkel til et sådant projekt, foreslår Dennis Kragekjær.

Andre artikler fra denne uge

Passion og jalousi


SKIBBY: Søndag eftermiddag 27. oktober er der igen opera i Skibby Kino, nemlig Giacomo Puccinis ”Tosca” i tre akter fra

Læs mere »