Sommeren er gået

Sommeren er gået

Vi har taget hul på efteråret, og sikke en sommer det har været i år. Godt vejr, den del af tiden. Vandet i fjordene har været varmt. Og der har været virkelig mange gode arrangementer i vores område.

Selvom jeg har boet her i Hornsherred længe, så må jeg indrømme at jeg i virkeligheden er tilflytter. I 14 år har jeg elsket at bo her, og jeg kan ikke forestille mig at flytte. Alligevel betragter jeg mig stadig som .. vestjyde. I sommer var jeg til et arrangement i det jeg kalder mit hjemland. Hedens hovedstad, Herning. Det var en god koncert med Sko & Torp, midt på torvet i byen en fredag aften som vi kender det med dansk sommer.

Nu er der ikke nogen som vestjyder – der kan stå stille til en popkoncert. De står der bare! Helt stille som om de fik penge for det og ikke ville gå glip af en eneste krone.
Der er også en stolt tradition hvor jeg kommer fra for at klappe i takt, men kort.
Der er ingen grund til at klappe længe hvis man kan gøre det kort.
Og hvis nogen skulle komme fordi de kanter, så skal i vide at man ikke synger med.
Det gør man bare ikke. Ikke fordi det er forkert at synge, det er bare ikke nødvendigt.
I Hornsherred gør vi det anderledes. Arrangementer her er noget man deltager aktivt i og bidrager til.

Jeg kan bedst eksemplificere det ved “Under Åben Himmel” – festivallen ved Sæby arrangeret af lokale menighedsråd. Det har altid mindet mig om en høstfest. En høstfest i stil med det vi kender fra teksten til Marken er mejet:

Stemningen til en høstfest, som den afspejles i sangen er præget af glæde, fællesskab og fejring af det veludførte arbejde. Det er en tid for fællesskab, hvor man samles omkring lange borde, nyder mad og drikke og hylder frugtbarheden og de gode høstår. Det er den slags høstfest den festival minder mig om.

Der synger man gerne med og man synger sammen. Og man går tur sammen og tager til morgenandagt med boller ved Verdens Ende sammen. Hele arrangementet er lavet til at deltage !

Det er noget af det vi kan her i området, som er anderledes end Vestjylland.
Og selvom jeg er vestjysk og helst står stille til en popkoncert så glæder jeg mig over alle andre der ikke gør.

Morten Kremmer er formand

for Skibby Aktive for Fjordlandet

Andre artikler fra denne uge

LA må tage ansvar nu


Læserbrev Af borgmester Tina Tving Stauning, Frederikssund Kommune. Byrådsmedlem Michael Tøgersen (LA) kritiserer i et læserindlæg, at administrationen ikke har

Læs mere »