Den mørke tid kalder på lys og varme

Den mørke tid kalder på lys og varme
Særligt varmepumper bliver efterspurgt, når sommeren går på hæld.

Af journalist Tomas Skov

JÆGERSPRIS: Simon Grum-Sørensen er overmontør hos El-Dam, som beskæftiger 25 elektrikere, lærlinge og administrative medarbejdere. De har travlt året rundt, men ikke mindst i årets overgangsperioder.

– Varmepumper bliver et hit lige om lidt. Så snart det bliver varmt eller koldt, får vi en del henvendelser, siger overmontøren.

Varmepumper er omkring fem gange som billige i drift som el-radiatorer, så der er god afsætning på denne varmeløsning i både egne boliger og Hornsherreds mange sommerhuse.

– Det bliver også til den del udvendigt lys, når folk finder ud at, at det bliver mørkt ud på efteråret, konstaterer Simon Grum-Sørensen, der primært kører i Hornsherred.

Øvrige opgaver kan være lamper, stikkontakter, nybyggerier og renoveringer af huse, og så er der også lidt forretning i tilbøjeligheden til at anskaffe sig en elbil.

– Vi installerer en del ladestandere, når folk køber deres egen ladeboks. Vi monterer den så efter reglerne – blandt andet også for kommunens hjemmepleje, fortæller han.

Andre artikler fra denne uge

LA må tage ansvar nu


Læserbrev Af borgmester Tina Tving Stauning, Frederikssund Kommune. Byrådsmedlem Michael Tøgersen (LA) kritiserer i et læserindlæg, at administrationen ikke har

Læs mere »