Alle under åben himmel

Alle under åben himmel

Kirkefestival var velsignet med godt vejr og masser af besøgende i alle aldre.

Af journalist Tomas Skov

SÆBY: Lige fra festivalpladsen åbnede fredag kl. 17, begyndte gæsterne at strømme ind til den grønne kirkefestival Under Åben Himmel.
På en græsmark nord for Sæby Kirke var opstillet telte, scener, madboder, kreaværksteder og workshops, og oven over alting strålede moder sol uafladeligt gennem hele weekenden.
– Det gik virkeligt godt. Der var liv på pladsen og god stemning fra begyndelsen, og vi er utroligt glade for det vejr, vi har haft. Man kan planlægge alt hvad man vil, men det holder ikke på samme måde uden godt vejr, siger sognepræst for Gershøj og Sæby, Helene Rasmussen.

Sammen på tværs
De mange deltagere kunne blandt meget andet gå ombord i talks, koncerter, naturvandring, krea og strik – og Helene Rasmussen glæder sig over, at festivalens tilbud kunne tiltrække så mange i forskellige aldersgrupper og på tværs af interesser.
– Det er jo ofte sådan, at hvis du laver noget for alle, bliver det ofte for ingen – men jeg synes faktisk, at vi lykkes med det. Festivalen bliver et sted, hvor man er sammen på tværs af generationer og interesser. VI kan skabe et mødested med fælles oplevelser og gode samtaler, og jeg tror, det styrker et lokalsamfund, at vi taler med hinanden i stedet for om hinanden, fastslår sognepræsten.

Andre artikler fra denne uge

LA må tage ansvar nu


Læserbrev Af borgmester Tina Tving Stauning, Frederikssund Kommune. Byrådsmedlem Michael Tøgersen (LA) kritiserer i et læserindlæg, at administrationen ikke har

Læs mere »