Tal sammen om skærmen

Tal sammen om skærmen
Sammenlignet med andre europæiske børn, bruger danske børn mest tid med digitale medier.

Frederikssund Bibliotekerne inviterer børn og forældre til at tale sammen om skærmen.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Sammenlignet med andre europæiske børn, bruger danske børn mest tid med digitale medier. De er velforsynede med digitale redskaber og har tidligt i livet adgang til dem, skriver Medierådet i rapportsamlingen Digital Dannelse i børnehøjde (2019).
De fleste familier kender også diskussionen om skærmtid – hvor meget er for meget og findes der god skærmtid?
Tirsdag 24. september kl. 17-18:30 kan børn og forældre med hjælp fra samtaleværktøjet ”Sammen om Skærmen” sammen med biblioteket blive klogere på, hvad der sker på familiens skærme. Arrangementet henvender sig primært til familier med børn i 3-5. klasse.
Både børn og forældre skal vise hinanden, hvad der sker, når begge parter forsvinder ind i hver deres digitale verden. Eksperter på området har mange gode og forskelligartede råd, men er alle enige om, at det vigtigste er at tale med børnene om deres digitale liv.
Det kan dog virkeligt være meget nemmere sagt end gjort som forældre/bedsteforældre at tage snakken, om alt det som børn laver på deres skærme. Men det får man mulighed for på denne tirsdag i Kulturhuset Elværket!
Efter et kort oplæg vil de op til 80 gæster få kortlagt deres digitale liv og lære nyt om familiens skærmliv. Måske når I også frem til, om I som familie har brug for at lave aftaler om skærmens plads i hverdagen.

Book gratis billet på bibliotekets hjemmeside frsundbib.dk

Andre artikler fra denne uge

LA må tage ansvar nu


Læserbrev Af borgmester Tina Tving Stauning, Frederikssund Kommune. Byrådsmedlem Michael Tøgersen (LA) kritiserer i et læserindlæg, at administrationen ikke har

Læs mere »