Lokalhistorie i MinorSupport

Lokalhistorie i MinorSupport
Helge Rasbo og Susanne Thorndahl ved deres lokalhistoriske udstilling af ”Hændt og husket”-serien fra Historisk Forening for Skibby-egnen. Foto: Søren Skov.

SKIBBY: Et sted, de fleste kommer, er IT-værksteder som MinorSupport i Skibby Bymidte, hvor små og store telefon- og computerproblemer bliver fikset.

Derfor var det oplagt for Historisk Forening for Skibby-egnen at spørge Susanne Thorndahl og Helge Rasbo, og de ville være salgssted for foreningens udgivelser. Og det ville de gerne.

Så i et par måneder har man nu kunnet købe de i alt ni Hændt og Husket-bøger i MinorSupport. De har overskrifter som ”Landsbyliv i Venslev”, ”Skuldelev i 1950’erne” og ”Fra det gamle Skibby”, og indholdet bygger for det meste på redigerede interviews med ældre i lokalsamfundet, der fortæller om deres oplevelser. Det er derfor serien hedder ”Hændt og Husket”: Den historiske sandhed, én husker, er ikke altid 100 procent identisk med, hvad en anden husker – det gør beretningerne personlige og underholdende.

Bøgerne koster 75-125 kroner (afhængig af størrelse) og skal i MinorSupport betales med kontanter eller MobilePay. De kan også købes hos Høkeren i Venslev og så selvfølgelig til arrangementerne i Historisk Forening for Skibby-egnen, hvor bestyrelsen i disse uger er ved at lægge program for efterårets udflugt og foredrag.

Andre artikler fra denne uge

Ord over fjord


FREDERIKSSUND: Lørdag 14. september er du hermed inviteret til den helt gratis festival ORD over FJORD 2024 med forfattere, kunst,

Læs mere »