RYE: Hestevognene står klar til at køre i skoven med gæsterne til Jul på Ryegaard, når der åbnes første gang i år den 25. november.
Og godsets nisser står klar i skoven med save og godt humør, når der skal fældes juletræer.
– Vi er ikke bange for at gøre, som vi plejer. Vores gæster sætter pris på, at opleve noget, de kender. Vi oplever i disse år, at der kommer voksne gæster med egne børn og fortæller, at de selv er kommet her som børn – og nogle kommer tre generationer sammen år efter år, fortæller godsejer Johan Scheel.
Efter juletræsfældningen er der mulighed for at besøge julemarkedet i den renoverede hestestald fra 1656.
Tarteletter med fyld
– De fleste af vores gæster besøger også Brandsprøjtehuset. Her er vores signaturret blevet tarteletter med fyld af vildt fra Ryegaard.
– Og så er der naturligvis stadig gløgg, æbleskiver, varm kakao og risengrød. Men tarteletterne er blevet meget populære, fortæller Johan Scheel.
Han og familien er selv med til afviklingen af Jul på Ryegaard. Ofte er han at finde rundt omkring i Parken, mens hans kone er i Brandsprøjtehuset.
De to voksne børn er stationeret som nisser sammen med alle de andre, der trofast bidrager til den gode julestemning år efter år med store nissesmil.
– Sidste års succes hængte omkring 250 store røde julekugler med en diameter på mellem 20 og 40 centimeter op i træerne i parken og skoven. Det så rigtig godt ud og blev taget godt imod. Og der kommer også en lille fin ny ting i år, lyder det fra en hemmelighedsfuld godsejer.
Der er åbent til Jul på Ryegaard fire lørdage og søndage fra 25. november til 17. december.