137.000 børn skal befri naturen for affald

137.000 børn skal befri naturen for affald

Der er stor opbakning fra de danske skoler og institutioner, når Affaldsindsamlingen løber af stablen i uge 15.

FREDERIKSSUND OG LEJRE KOMMUNE: Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når tusindvis af danskere om få uger trækker udendørs for at luge ud i de store mængder affald, der ligger og flyder rundtomkring. 

Affaldsindsamlingen er lige om hjørnet, og igen i år er det med deltagelse af skoler og institutioner i hele landet.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har meldt deres elever og børn til årets affaldsindsamling.

 I alt skal 137.000 børn ud at samle skrald i løbet af skoleugen 12.-16. april.

Og det er overraskende mange, lyder det fra Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

– Det er fantastisk, at så mange børn er tilmeldt Affaldsindsamlingen i år. Vi er positivt overraskede over den massive opbakning fra skolerne og institutionerne – især efter flere måneder med nedlukning og fjernundervisning, siger hun og fortsætter:

– At lærerne og pædagogerne prioriterer at sætte affald på skemaet, vidner om, at affaldsindsamling er en god måde at kombinere læring og social trivsel. 

I Frederikssund Kommune er der tilmeldt 655 børn og i Lejre Kommune 984 børn.

Fokus på take-away-affald
Hvert år indsamler Danmarks Naturfredningsforening oplysninger om, hvor mange kilo affald og hvor mange dåser der er blevet samlet på Affaldsindsamlingen. 

I år bliver børnene også bedt om at tælle kaffekopper, pizzabakker, og hvad de ellers finder af takeaway-emballage.

På årets Affaldsindsamling sætter Danmarks Naturfredningsforening nemlig fokus på de mange former for takeaway-affald, der desværre bliver smidt på gaden, i grøftekanten og i naturen.

Ikke alene skal det afdække problemets omfang – optællingen har samtidig et pædagogisk sigte.

– Et sugerør og et sammen-
krøllet burgerpapir i grøften ser måske ikke ud af meget i forbifarten. Men det gør indtryk, når affaldsposerne pludselig er fyldt med takeaway-emballage, og man bliver opmærksom på, hvor meget der egentlig ligger derude, fortæller Maria Reumert Gjerding.

Andre artikler fra denne uge