[vc_row][vc_column][vc_column_text]HORNSHERRED: Det var en forrygende anmeldelse af børnebogen ”På flyvetur med Alf og Dora”, der gav Skibby Aktive for Fjordlandet idéen: At få lavet en børnebog om naturen i Hornsherred til uddeling ved indvielsen af Kronprinsesse Marys Bro.
En fin gave som markering af begivenheden – og et stykke litteratur til at pirre nysgerrigheden og vende tilbage til Hornsherred efter broåbningen.
Forfatteren og illustratoren til børnebogen med de fine anmeldelser er Karen Borch, som blev kontaktet og sagde ja til projektet i marts trods den – for en bogproduktion – meget korte deadline.
Efter en grundig introduktion til Hornsherred og sparring med gode lokale ressourcer, gav Karen Borch sig i kast med tekst og tegninger.
Flora og fauna
Og hvorfor sagde hun ja til en forening, som intet ved om at producere bøger?
I en artikel i Natur & Miljø udtaler Karen Borch, at: ”vi skal udvide vores ordforråd om naturen”.
Det er det, der har været hendes drivkraft i tidligere bøger. Og det er det, der er hendes drivkraft i den nye børnebog ”På eventyr i Hornsherred”.
Og ordforrådet bliver udvidet af at læse hendes bøger. De er fulde af smukke illustrationer af flora og fauna, og ud for hver illustration står navnet på arten.
– Navngivningen er vigtig, fordi vi gennem navngivning genkender og kan føle os mere hjemme, forklarer hun til Natur & Miljø.
Og som en anmelder skriver: ”Karen Borch rimer og illustrerer sig gennem den danske natur, så man bliver varm om hjertet.”
Grøn samling
For Skibby Aktive for Fjordlandet er bogens tema og Karen Borch ikke et tilfældigt valg.
Naturen i den midterste del af Hornsherred er i forvejen fokusområde for det store frivillige arbejde, der tilrettelægges under foreningen.
Ét af foreningens udvalg arbejder målrettet på at udvide kendskabet til naturen i området gennem øget viden og lettere adgang. Blandt andet har udvalget oprettet pilotprojektet Grøn samling i fjordlandet, der blev etableret i januar 2018 af mere end ti grupper.
Projektet skal skabe en synlig samling, oversigt og skiltning af de grønne områder, stier, søer, seværdigheder, udsigtspunkter, tilgængelighed i naturen og igangværende projekter, så materialet bliver et brugbart og let tilgængeligt værktøj for kommune, lokalbefolkning, fritidsorganisationer og turister.
Al udviklingen foregår i tæt samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land, Frederikssund Kommune og skiftende interessenter.
Flot opbakning
For Skibby Aktive for Fjordlandet starter alle nye idéer på nul kroner og nul personer.
På eventyr i Hornsherred var ingen undtagelse.
– Så det var selvfølgelig nervepirrende at hyre en forfatter uden at have til hendes honorar, fortæller formand for foreningen, Morten Kremmer.
– Men vi kan jo ikke komme nogen steder med udviklingen af området, hvis vi ikke har lidt is i maven og samtidig tror på opbakningen fra vores samarbejdspartnere.
Og opbakningen til bogprojektet har været overvældende, fortæller den glade formand.
– Det er intet mindre end fantastisk, at så mange gerne vil støtte op om idéen, så nu er vi tæt på at være økonomisk i mål.
Den danske natur
På spørgsmålet om hvordan det er at arbejde med bogen, fortæller Karen Borch:
– Tænk at blive opfordret til igen at lave en bog om det, der ligger mig allermest på sinde; den danske natur.
– Det er en drømmeopgave, og det har været en fornøjelse at opleve, at idéer og inspiration kom helt af sig selv, da jeg blev introduceret til Hornsherreds dejlige landskab.
I ”På eventyr i Hornsherred” følger man et egern og en hares rejse fra Kronprinsesse Marys Bro gennem flora, fauna og enkelte historiske steder i den midterste del af Hornsherred, som også er Skibby Aktive for Fjordlandets arbejdsområde.
Hvor de kommer hen, og hvad de oplever, kan man læse om, når bogen udkommer og uddeles gratis den 28. september ved indvielsen af Kronprinsesse Marys Bro.
Her kan man også møde Karen Borch, der signerer bøger.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40202″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]