SKIBBY: For andet år i træk hev Meny titlen hjem for at sælge verdens bedste bøffer, fortæller købmand Poul Cullura.
Verdensmesterskaberne i bøf er netop afviklet i Dublin og for andet år i træk løb JN Meat, som sælger kød til Meny, med sejren.
Den vindende bøf er en ribeye steak fra græsfodret oksekvæg opvokset i Finland. Den er en del af den nordiske serie af kvalitetsfødevarer, Freygaard.
En international juryen bestående af 41 eksperter og 14 forbrugere blindsmagte mere end 300 steaks fra oksekødproducenter i 25 forskellige lande og bedømte dem på baggrund af udseende, duft, farve, saftighed og mørhed.
Ved prisoverrækkelsen gav overdommer, Richie Wilson, følgende begrundelse for valget af JN Meat’s vinderbøf:
‘’This year’s winning steak was as close to perfection as you can get, and I hope the winner returns next year in an effort to actually achieve perfection. The fat just ripples right through the cut to the point where it was just melting under the crust of the skin. What we got from it was close to Fois Gras, chaud froid. There was an acidic note cutting through the fat. It really was truly stunning. Food porn’’.
I Meny Skibby kan man få skåret sit kød i den størrelse, man ønsker. Og man vælger selv, hvilket stykke man vil have fra Dry Aged-skabet, lyder det fra købmanden.