Skoleelever bygger broer på livet løs

Skoleelever bygger broer på livet løs

Det er hurtigt blevet populært blandt områdets skoler at komme på besøg i Fjordforbindelsen Frederikssunds informationscentre og blive klogere på projektet med at bygge Kronprinsesse Marys Bro.

 

SKIBBY: Mere end 20 folkeskoleklasser har til dato besøgt et af vores informationscentre og været gennem de undervisningsforløb, som Frederikssund Kommune og Vejdirektoratet i fællesskab har udviklet til elever fra 3. til 10. klasse.
Undervisningen giver eleverne et indblik i de mange forskellige ting, man skal forholde sig til, når man laver et stort infrastrukturprojekt, der som dette inkluderer en stor bro, en række mindre bygværker, en motortrafikvej, faunapassager og meget mere.
– For os har det været vigtigt, at selv de yngste borgere får indblik i, hvad det er for et projekt, vi er i gang med at bygge i området. Derfor kontaktede vi tidligt i forløbet Frederikssund Kommune for at vejre stemningen for et skolesamarbejde. Heldigvis var kommunen positivt indstillet og straks med på ideen, siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund.
– Når en klasse booker et undervisningsforløb hos os, får eleverne en rundvisning i vores udstilling og de skal finde svar på spørgsmål om alt fra broens længde til antallet af bropiller. De får derudover til opgave at designe og bygge en bro for derefter at teste, om den holder til, at en bil kører over, fortsætter Leif Tullberg.
Om kommunens samarbejde med Fjordforbindelsen Frederikssund siger formand for Uddannelsesudvalget Anne-Mette Riisgaard Schmidt:
– I Frederikssund Kommune prioriterer vi, at skoleelever stifter bekendtskab med naturfag i praksis, og vi er derfor glade for vores samarbejde med Fjordforbindelsen. På den måde kan flere børn og unge nemlig komme tæt på et stort lokalt byggeprojekt på en sjov, spændende og lærerig måde. Projektet har været rigtig godt besøgt, og jeg håber, at endnu flere skoleklasser vil besøge broundervisningsprojektet fremover. Jeg håber også, at denne type åben skole-projekter kan være med til, at flere unge tager en naturfaglig uddannelse, siger Anne-Mette Risgaard Schmidt.

 

 

Informationscentrene
Fjordforbindelsen Frederikssund har informationscentrene på begge sider af fjorden – nemlig på Østersvej 4 i Frederikssund og på Bymidten 10 i Skibby.
– Vi har sammen med Fjordforbindelsen udviklet et rigtig godt og velbesøgt projekt med rundvisning og naturfagsundervisning i praksis. Med åben skole-projektet er det vores intention, at eleverne får en spændende og lærerig dag med fokus på naturfag. Brobygningen kan ske på tre niveauer, hvor det sværeste niveau er brobygning af en selvbærende konstruktion, så der er udfordringer for alle, siger Rolf V. Jensen, matematikkonsulent i Frederikssund Kommune.
Det er også muligt for skolerne at få besøg fra projektet i stedet for at tage turen til infocentrene. 100 elever fra Slangerup Skole har været igennem forløbet, da Vejdirektoratets folk lagde vejen forbi skolen i foråret.
Man kan læse mere om konceptet på www.fjordforbindelsen.dk, hvor det også er muligt at booke et undervisningsforløb.

Andre artikler fra denne uge