Onsdag den 25. januar kunne Slotsparkens Friskole i Jægerspris officielt indvie sin nye legeplads. Det skete i bidende kulde men i højt humør.
Af Palle Bruselius
JÆGERSPRIS: Egentlig havde legepladsen stået færdig i nogen tid, men det sidste skulle lige falde på plads, før indvielsen kunne finde sted. Det blev så til gengæld gjort med fuld musik – også bogstaveligt.
Skoleleder Jens Mølsted Pedersen sprang op på hegnet til den nye multibane, hvorfra han holdt åbningstalen.
– … Legepladsen har været her i lang tid, men den er nu blevet udstyret med en multibane og nogle klatretårne. Ved en indvielse ligger der så også det i det, at så må man bruge dem, men jeg må tilstå, at de allerede er i brug – i den grad.
– Jeg er rigtig glad for at se alle de fremmødte. Jeg h brugt denne her lejlighed til også at invitere folk fra lokalområdet via Jægerspris netværk, som vi er blevet medlem af. Vi har intention om at åbnes os meget ud –og så mod lokalområdet og blive en integreret del af det, ligesom vi gerne vil have lokalområdet ind på vores skole, som nogen af jer så er i dag, sagde Jesper Mølsted Pedersen.
– Konkret i forhold til multibanen og klatretårnene, er der lige en historie, jeg vil knytte til det. For at starte med multibanen – Da jeg startede for lidt over to år siden, der var multibanen allerede projekteret. Der var nivelleret, og der var lagt stabil grus og alt det der, så vi ventede sådan set bare på selve multibanen. Vi har ventet og ventet, og nu er den kommet. Det er takket være Peter fra støtteforeningens gode forbindelser, som havde nogle forbindelser til nogen, havde nogle forbindelser, og det ender helt oppe i Aalborg. AAB Boldklub, som skulle have ny kunstbane, så det gamle kunstgræs var til overs, og så kendte Peter også en, som kendte en, som kendte en, som havde en lastbil, og pludselig så var kunstgræsset her. Kvit og frit, så stor tak til Peter for det.
Kunstgræsset alene kunne naturligvis ikke alene udgøre multibanen. Jesper Mølsted Pedersen gik videre med at fortælle om, hvordan man fik rammen på plads.
– Rammen og banden er fremstillet af Skånebyg, Vi fandt nogen penge sidste år, som vi tænkte, at så er det så det, vi bruger dem til. Så nu står den der.
Hvordan man fik klatretårnene i hus, havde også sin helt egen historie.
– Klatretårnene var oprindelig stillet op som spritnye nede på Syvstjerne-skolen i Værløse. Der har de så stået nogle år, og så skulle der ske noget andet, og så havde de dem til overs. Det var der en anden forælder, der fik nys om, og så var vi en hel masse forældre og undertegnede, som tog derned, og pillede dem ned, og fik dem kørt hertil. De bliver nu brugt flittigt her hver dag.
– Det er sådan ved en indvielse, at der er noget med nogle snore, der skal klippes, sagde Jesper Mølsted Pedersen og satte snoreklipningen i gang.
Snoren til multibanen skulle klippes af en af eleverne, Luka (se også billedet). Det skete under stort bifald og jubel fra eleverne.
Bagefter var der kaffe og kakao og hjemmebagt kringle til alle.